
معرفی 10 خوراکی موثر در درمان فشار خون بالا
امروزه فشار خون بالا از جمله بیماری های شایعی است که بیشتر افراد مخصوصا گروه کهنسال به آن مبتلا هستند. نام دیگر فشار خون پرفشاری شریانی است که به زبان انگلیسی Hypertension نامیده می شود. افراد با فشار خون بالا باید در خورد و خوراک خود محتاطانه عمل کنند و از مصرف غذا هایی که باعث تشدید این بیماری می شوند خودداری کنند، زیرا در صورت عدم رعایت و درمان بیماری هایی مانند سکته مغزی ، بیماری کلیوی و قلبی را به همراه دارد. لازم به ذکر است که گفته شود بیماری فشار خون علائم و نشانه خاصی ندارد و برای سال ها میتواند بدون علائم در بدن افراد وجود داشته باشد و در آینده گریبانگیر آنها شود به همین دلیل این نوع بیماری به قاتل خاموش شهرت دارد. مواردی مانند بی احتیاطی در رژیم غذایی، سن ، نژاد و جنسیت ، سابقه خانوادگی از عوامل به وجود آورنده بیماری فشارخون بالا است. آمار ها نشان داده حدودا ۷۵میلیون نفر از افراد ایالات متحده مبتلا به فشار خون بالا هستند که با رعایت رژیم غذایی سالم و مناسب و انجام ورزش شدت این بیماری کاهش داده اند. رژیم صحیح در خصوص کاهش فشار خون بالا باید سرشار از فیبر، پتاسیم و منیزیوم باشد و مقدار بسیار کمی از سدیم استفاده شود.
شاید برای شما این سوال ها پیش بیاید که چگونه می توان فشار خون بالا را به حداقل رساند؟ یا برای کاهش فشار خون چه خوراکی هایی مفید است ؟ یا چگونه می توان فشار خون را سریعا پایین آورد؟ و حتی چه چیزهایی در درمان فشار خون بالا موثر می باشد؟ در ادامه قصد داریم شما را با راهکارهای درمان بیماری فشار خون بالا و کاهش این بیماری آشنا کنیم پس با ما همراه باشید.
برای کاهش بیماری فشار خون بالا چه خوراکی هایی مفید می باشند؟
در اینجا قصد داریم به معرفی 10 خوراکی مفید برای فشار خون بالا بپردازیم:
۱) روغن زیتون
در بین انواع چربی ها روغن زیتون از جمله چربی های سالم و مفید است که دارای پلی فنول می باشد . پلی فنول های موجود در روغن زیتون باعث از بین رفتن تورم می شود و به اندازه کافی در کاهش فشار خون بالا موثر می باشد.
توصیه می شوند بجای استفاده از روغن های ناسالم، سس سالاد ، کره از روغن زیتون استفاده نمایید.
۲)سبزیجات برگ دار
از جمله سبزیجات برگ دار می توان به مواردی همچون کلم برگ ،کاهو، برگ ریواس ، کلم پیچ، اسفناج ، برگ شلغم و چغندر، آراگولا اشاره کرد که این نوع سبزیجات حاوی پتاسیم بالا بوده است. پتاسیم این امکان را به کلیه ها می دهد که از طریق ادرار به دفع سدیم های اضافی بدن بپردازند و در نتیجه باعث کاهش خون می شوند.
جالب است بدانید در فرایند تولید سبزیجات کنسروی از سدیم استفاده می شود در حالی که شما می توانید با فریز کردن سبزیجات که خواص و پتاسیم خود را از دست می دهند از خرید سبزیجات کنسروی خودداری نمایید.
۳) ماست و شیر خامه گرفته
اگر دچار کمبود کلسیم هستید شیرخامه گرفته از جمله خوراکی های مفید برای جبران کلسیم و کاهش فشار خون بالا می باشد زیرا حاوی چربی کم بوده است و کمبود کلسیم را جبران می کند و این دو دلیلی بر رژیمی سالم و صحیح است.
در صورت علاقه مند نبودن به شیر می توانید ماست را جایگزین کنید. می توانید به همراه ماست از بادام و تکه های میوه استفاده کنید و هنگام خرید ماست دقت داشته باشید که دارای شکر افزوده نباشد تا قلب سالم تری داشته باشید. طبق تحقیقات نشان داده شده است افرادی که در وعده های روزانه از ماست استفاده می کنند به نسبت افراد دیگر خطر ابتلا به فشار خون در آنان بسیار کم است.
۴)پسته
مصرف پسته به دلیل فوایدی مانند کم کردن فشار وارده شده بر رگ ها ،شدت ضربان قلب و سفتی عروق گزینه خوبی برای پایین آوردن فشار خون بالا می شود.
شما می توانید با اضافه کردن پسته به وعده غذایی مانند سس سالاد ، نان به صورت یک یا دو وعده در روز میل کنید و شاهد کاهش فشار خون بالا باشید.
۵) ماهی حاوی امگا 3
ماهی ها دارای پروتئین بالا می باشند که بسیار برای بدن مفید هستند. ماهی سالمون و خال مخالی از جمله ماهی های حاوی امگا 3 می باشند که در کاهش چشمگیر فشار خون بالا و التهابات بسیار مفید می باشند. علاوه بر سالمون و خال مخالی ، ماهی قزل آلا منبع ویتامین D بوده است که میتواند در پایین آوردن فشار خون بالا موثر باشد.
شما می توانید ماهی را به روش های مختلف مانند لیمو ،روغن زیتون ، سبزی طعم دار کنید و سپس با قرار دادن ماهی به مدت ۱۵ دقیقه در فر که از قبل گرم شده است نوش جان کنید.
۶) انواع توت
در میان انواع مختلف توت بلوبری به دلیل داشتن ترکیبات فلاووئید بالا باعث کاهش فشار خون بالا می شود. توت را می توان در کنار صبحانه ، دسر و سالاد میل کنید.
۷)موز
دسته ای از میوه ها مانند موز به دلیل حاوی پتاسیم بالا باعث پایین آمدن فشار خون بالا شوند. شما می توانید روزانه مخصوصا در هنگام صبحانه یک موز را بخورید.
۸)دانه های روغنی
استفاده از دانه های روغنی به خصوص بی نمک مانند تخمه آفتابگردان ، انواع دانه های کدو می توانید در رژیم غذایی خود جای دهید زیرا سرشار از منیزیوم ، پتاسیوم هستند که در کاهش فشار خون بالا موثر می باشند.
۹) ریشه چغندر

یکی از مهم ترین فواید ریشه چغندر داشتن مقدار زیاد نیتریک اکساید است که باعث گشایش گرفتگی عروق می شود و کاهش فشار خون را به همراه دارد. ریشه چغندر را می توانید به روش های متفاوت مانند آب پز کردن ، گرفتن آب آن نوش جان کنید.
۱۰)جو دوسر
جودوسر حاوی فیبر بالا و سدیم و چربی پایین می باشد که برای پایین آوردن فشار خون بالا گزینه بسیار مناسبی می باشد.
می توانید از جو دو سر را آرد کرده و روزانه مخصوصا در هنگام صبحانه نوش جان کنید. برای طعم دار کردن آن می توانید به آن دارچین ، انواع توت اضافه نمایید.
کلام آخر!
برای اینکه بدن سالمی داشته باشید و دچار انواع بیماری نشوید سعی کنید از خوردن غذاهای مضر مانند غذا های پرکالری ، شور، سرخ کردنی اجتناب نمایید. لازمه داشتن بدنی سالم داشتن یک تغذیه مناسب و مقوی است. شما می توانید برای درمان و کاهش فشار خون رژیم غذایی مفید و صحیح در پیش بگیرید. در صورت وجود هر گونه سوال در مورد رژیم غذایی مناسب می توانید از طریق شماره های درج شده در سایت کامیاب طب سلامت با کارشناسان ما ارتباط برقرار نمایید.