پرش لینک ها

علت درد در ناحیه گودی کمر

افرادی که دچار درد در ناحیه گودی کمر هستند بسیار برای این مسئله نگران بوده و همواره به دنبال راه حل موثری می گردند. با توجه به تحقیقات صورت گرفته و اطلاعاتی که از پزشکان به دستمان رسیده علل مکرر درد در ناحیه گودی کمر می تواند آسیب در رباط ها و عضلات و همچنین عصب های ستون فقرات باشند. هنگامی که بدن در هنگام ایستادن یا هنگام نشستن در وضعیت خوبی قرار نگیرد یا فرد دچار دیسک کمر باشد ساختار های نخاعی نیز از بین رفته و بر نخاع و اعصاب فشار هایی وارد می شود. همین فشار ها سبب می شود که در ناحیه گودی کمر فرد احساس درد کند.  اگر در گودی کمر فشار عصبی وجود داشته باشد این علائم نیز به پا و لگن نیز می رسد. برای اینکه بتوانید علت دقیق گودی کمر و درد آن را مشخص نمایید حتما باید با یک پزشک متخصص مشورت کنید. بسیاری از افرادی که دچار این عارضه هستند با روش های غیر جراحی نیز درمان شده اند. با این وجود افرادی هم وجود دارند که در آن ها گسترش علائم را مشاهده کرده ایم و ناچار به جراحی شده اند. در ادامه کامیاب طب سلامت با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد علل درد در ناحیه گودی کمر صحبت کنیم.

 

علت کمر درد در ناحیه گودی کمر چیست؟ 

 

علت درد در ناحیه گودی کمر دلایل متعددی را شامل می شود. برخی از این دلایل را در ادامه بررسی خواهیم کرد:

 

کشیدگی رباط 

یکی از دلایلی که منجر به درد در ناحیه گودی کمر می شود عضلات کشیده شده یا رباط هایی هستند که رگ به رگ شده اند. توجه داشته باشید افرادی که دارای عضلات ضعیفی هستند در معرض خطر قرار می گیرند. البته ورزشکاران نیز ممکن است همواره از اسپاسم و آسیب وارد شده به کمر نیز رنج می برند. بلند کردن جسم های سنگین یا بلند کردن به شیوه نادرست فشار زیادی به ناحیه ستون فقرات وارد کرده و به تاندون ها و ماهیچه ها آسیب وارد می کند.

 

دیسک کمر 

به افتادگی دیسک، دیسک کمر گفته می شود. این مسئله نیز یک نوع بیماری بسیار شایع است. در دیسک کمر، هنگامی که در قسمت سخت خارجی پارگی به وجود بیاید دیسک کمر رخ خواهد داد. دیسک کمر نیز دلایل گوناگونی دارد. این عارضه می تواند به دلیل فشار زیاد یا سایش طبیعی باشد. اگر دیسک کمر بر تار های عصبی فشار وارد کند بسیار دردناک خواهد بود. اما در برخی از موارد ممکن است دیسک کمر بی درد باشد و فقط علائمی مانند گز گز یا بی حسی در این قسمت مشاهده شود.

 

آرتروز 

افرادی که دچار آرتروز هستند همواره در قسمت دست و پا احساس درد و همینطور سفتی می کنند. بسیاری از افراد نمی دانند که آرتروز ممکن است تاثیر بدی بر ستون فقرات داشته باشد. هنگامی که سن افزایش پیدا می کند عمروف ها سبب تحرک کمتری در مفصل می شوند. با گذر زمان همین امر مفصل ها را تحریک می کند و التهاب و درد را به وجود می آورد. این علائم ممکن است به مغز نیز ارسال گردد.  هنگامی که آرتروز شروع می شود قابل برگشت نخواهد بود اما اگر سبک زندگی خود را تغییر دهید ممکن است تحرک و درد نیز کاهش پیدا کند. البته روش هایی هم وجود دارد که با انجام دادن آن درد به صورت کلی قطع می شود.

 

درد در ناحیه گودی کمر چه علائمی دارد؟

  • از علائم اولیه درد در ناحیه گودی کمر می توان به احساس درد در ستون فقرات اشاره کرد.بنابراین درد را بسیار جدی بگیرید. اگر بیماری در مرحله ابتدایی باشد گرفتگی کمر، درد های معمولی  و تنش هایی را در عضلات خود حس خواهید کرد. اگر بیماری پیشرفت نماید تحرک فرد بسیار خطرناک است.
  • درد های موضعی از دیگر علائم این عارضه هستند. اگر درد تنها در یک نقطه باشد به آن درد موضعی گفته می شود.
  • یکی دیگر از علائم درد گودی کمر، حرکات محدود ستون فقرات می باشد. هنگامی که فرد قصد دارد برای برداشتن چیزی،خم شود یا کمر خود را به عقب خم می کند متوجه این بیماری نیز خواهد شد.
  • علائم بعدی که به شما در تشخیص این عارضه کمک خواهد کرد ایجاد درد در قسمت پایینی کمر و انتقال درد به اندام های دیگر است. بعد از مدتی درد در کشاله ران یا پشت ران نیز ایجاد می شود.
  • توجه داشته باشید فشار در هنگام سرفه و عطسه نیز علائم اولیه است و این فشار نیز در اکثر مواقع درد را به ارمغان می آورد.
  • التهاب در قسمت های گوناگون هم می تواند نشان دهنده این بیماری در فرد باشد. این بیماری سبب می شود که مهره آخر درد داشته باشد.
  • درد هایی که به کمر مربوط هستند ابتدا علائم بسیار کوچکی را به همراه دارند و نشانه های اولیه اگر پیگیری نشوند بیماری نیز تشدید پیدا می کند.

 

سخن آخر 

روزانه در زندگی خود ورزش و نرمش داشته باشید. ورزش نکردن می توان عضلات را بسیار ضعیف کند و همین ضعف منجر به بیماری و آسیب های گوناگونی می شود. ساید نوشیدنی های گرم و سرد و مایعات می تواند از این عارضه جلوگیری کند. چرا که فضای خالی میان مهره ها تشکیل شده از آب است. با این وجود نباید این فضا خشک شود. آب بنوشید و ورزش کنید با این امر استحکام ستون فقرات خود را افزایش خواهید داد. اگر به گودی کمر مبتلا شده اید، با روش هایی مانند دارو، ورزش و همچنین فیزیوتراپی به فکر درمان بیماری خود باشید.  برای درمان از مربی و متخصصان مجرب و متخصص کمک بگیرید. در صورت وجود هر گونه سوال می توانید از طریق شماره های درج شده با کارشناسان ما ارتباط برقرار نمایید.

 

ارسال دیدگاه