پرش لینک ها

رژیم غذایی دیابت + برنامه غذایی

رژیم غذایی برای دیابت

تغذیه و ورزش از اجزای مهم یک سبک زندگی سالم در هنگام ابتلا به diabetes می باشد. رژیم غذایی سالم و ورزش برای افراد مبتلا به دیابت می تواند باعث کاهش قند خون آن ها شود. برای کنترل قند خون بالا، باید غذا و نوشیدنی مصرفی خود را به کمک ورزش و داروهای قند خون متعادل کنید. این که چه چیزی بخورید، چه مقدار  و چه زمانی بخورید برای حفظ قند خون شما در محدوده توصیه شده مهم هستند. به یاد داشته باشید که تغییر در رژیم غذایی در ابتدا مکن است دشوار به نظر برسد. پس با کامیاب طب سلامت همراه باشید.

افراد می توانند diabetes نوع 2 را با کاهش وزن کنترل یا درمان کنند و برخلاف این نظریه که بیماری قند خون دائمی است افراد مبتلا به diabetes نوع 2 می توانند پس از پیروی از یک برنامه غذایی منظم، سطح قند خون خود را به حالت عادی برگردانند. هم چنین در یک مطالعه در سال 2016، افراد مبتلا به diabetes نوع 2 بعد از 10 سال توانستند با کاهش وزن قند خون خود را به حالت عادی برگردانند.

صبحانه افراد دیابتی

صبحانه یک وعده غذایی عالی و مفید برای همه افراد است و اگر صبحانه را دیر بخورید، افت شدید قند خون را تجربه خواهید کرد. حتی اگر تمایلی به خوردن صبحانه ندارید، صبح ها وعده های غذایی کوچک بخورید تا از افت قند خون جلوگیری کنید. توجه داشته باشید که خوردن غذاهای چرب در صبحانه می تواند برای فرد مضر باشد زیرا چربی سلول ها را در برابر انسولین مقاوم می کند.

اما چربی های غیراشباع مانند روغن زیتون در وعده صبحانه می تواند چربی کبد را کاهش دهد و برای افراد مبتلا به diabetes مفید است. مهم ترین نکته در رژیم غذایی این افراد این است که بین وعده های غذایی فاصله ای وجود نداشته باشد زیرا این فاصله قند خون را کاهش می دهد و قند خون پایین می تواند باعث تشنج و کما شود.

مصرف میوه و سبزیجات

ابتلا به دیابت به معنی حذف میوه ها از رژیم غذایی نیست زیرا این مواد به طور طبیعی کالری پایینی دارند و سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر هستند. میوه های تازه، یخ زده، خشک و کنسرو شده همه برای خوردن مناسب هستند اما سعی کنید که از آب میوه ها و اسموتی ها خودداری کنید، زیرا فیبر کمی دارند.

توجه داشته باشید که برخی از میوه ها حاوی قند طبیعی هستند و به همین دلیل مصرف آن برای افراد مبتلا با قند ناشتا بالا ممنوع است. انگور، موز و خربزه از جمله این میوه ها هستند. میوه ها و سبزیجات می توانند از شما در برابر سکته مغزی، بیماری قلبی، فشار خون بالا و برخی سرطان ها محافظت کنند.

بهترین میان وعده دیابت

خوردن میان وعده باعث تاخیر گرسنگی می شود و از افت قند خون در بیماران مبتلا که دارو یا انسولین مصرف می کنند جلوگیری می کند. علاوه بر میوه ها و سبزیجات، تنقلات این افراد می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • ماست یونانی به دلیل داشتن پروتئین، کربوهیدرات و چربی به حفظ سطح قند خون کمک می کند و یک میان وعده سالم محسوب می گردد.
  • تخم مرغ آب پز کربوهیدرات بسیار کمی دارد، اما منبع خوبی از پروتئین است و میان وعده بسیار مناسبی است.
  • مغزهایی مانند پسته سرشار از فیبر، پروتئین و چربی های سالم هستند و بسیار مفیدند.
  • تخمه کدو تنبل سرشار از چربی های سالم، پروتئین و فیبر است. هم چنین این ماده منبع خوبی از ویتامین E است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
  • پاپ کورن یک خوراکی از گروه غلات است و می تواند میان وعده مناسبی برای بیماران مبتلا به بیماری قند خون باشد.

نکات طلایی که باید به آن ها توجه کنید

  • بیماران مبتلا به diabetes برای کنترل قند باید سه وعده صبحانه، ناهار و شام و سه میان وعده غذا بخورند.
  • سعی کنید که برای وعده های غذایی اصلی خود ازغذاهایی مانند عدس و لوبیا استفاده کنید.
  • ترکیب حبوبات با غلات از نظر پروتئینی ارزش قابل توجهی دارد، بنابراین بهتر است برنج را به صورت مخلوط با حبوبات مانند لوبیا پلو، عدس پلو و غیره مصرف کنید.
  • سعی کنید که از نان تهیه شده از آرد سبوس دار، برنج سبوس دار، ماکارونی سبوس دار و غیره استفاده کنید.
  • به جدول سلامت محصولات غذایی توجه کنید و از خوراکی هایی با قند سبز رنگ در جدول استفاده کنید.
  • حداقل دو بار در روز از لبنیات کم مصرف استفاده کنید.
  • مصرف نوشابه، خوراکی های شیرین، شکلات و شیرینی ها را محدود کنید.
  • میوه‌های ترش مانند نارنگی، پرتقال و لیمو نیز حاوی قند هستند بنابراین در مصرف آن ها دقت کنید.
  • چای خود را با یک یا دو عدد یا کشمش یا خرمای کوچک بنوشید.
  • غذا خوردن منظم در تنظیم قند خون تاثیر زیادی دارد به خصوص اگر دارو یا انسولین مصرف می کنید این نکته را جدی بگیرید.
  • مصرف میوه های شیرین مانند خربزه، انگور، انجیر، انبه، موز و غیره را محدود کنید.
  • حتما سبزیجات را در برنامه غذایی خود قرار بدهید.

انواع رژیم غذایی دیابتی

امروزه انواع مختلفی از رژیم های diabetes موجود است و راه های مختلفی برای اصلاح برنامه غذایی شما وجود دارد. از رایج ترین روش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

روش بشقاب: در این روش، نیمی از بشقاب خود را با سبزیجات غیر نشاسته ای مانند اسفناج پر می کنید، یک چهارم آن را به غذاهای غنی از پروتئین مانند گوشت قرمز کم چرب اختصاص می دهید و بقیه بشقاب را به غلات کامل مانند نان گندم اختصاص می دهید. هم چنین از چربی های سالم مانند روغن زیتون و آجیل در حد اعتدال استفاده کنید و یک وعده میوه یا لبنیات کم چرب و یک نوشیدنی  مصرف کنید.

شمارش کربوهیدرات ها: این روش برای افراد مبتلا به دیابت که انسولین مصرف می کنند مفید است. توجه داشته باشید که اگر انسولین تزریق می کنید، باید دوز انسولین را با توجه به میزان کربوهیدرات مصرفی تنظیم کنید. یک متخصص تغذیه به شما یاد می دهد که چگونه کربوهیدرات ها را در غذاهای مختلف محاسبه کنید و در هر وعده غذایی یا میان وعده چه مقدار کربوهیدرات بخورید.

در نظر گرفتن شاخص گلیسمی (GI) غذاها: در این روش غذاهای شامل کربوهیدارت با توجه به میزان اثر بخشی آن ها بر قندخون طبقه بندی می شوند.

ارسال دیدگاه

  1. مرسی از مطالب خوبتون

  2. کنترل دیابت نیاز به مراقبت های بسیاری دارد که رژیم غذایی بسیار موثر میباشد ولی از عوامل خارجی هم غافل نشوید.