پرش لینک ها

روش های درمان کمر درد

بسیاری از افراد درد کمر را تجربه کرده اند. درد در ناحیه کمر به افراد هشدار می دهد که تا چه حد می توانند از کمر استفاده کنند. خندیدن، نشستن، ایستادن یا حتی مسواک زدن می تواند سبب درد در ناحیه کمر شود. مسلما هیچ فردی نمی تواند با کمر درد زندگی کند و درد ممکن است فرایند ها و فعالیت های شما را مختل کند. چگونه کمر درد را درمان کنیم؟ آیا درد کمر با استراحت بهبود خواهد یافت؟

 

کمر درد چه علائمی دارد؟

کمر درد می تواند به صورت موضعی یا گسترده باشد. به بیان دیگر ممکن است فقط یک نقطه از کمر درد بگیرد یا اینکه کل کمر را درگیر کند. در برخی از مواقع هم ممکن است درد موجود در کمر به قسمت هایی همچون باسن، شکم یا پا ها نیز کشیده شود. نمی توان شدت کمر درد را در همه افراد یکسان دانست. شدت کمر درد با توجه به نوع و علت آن متفاوت خواهد بود. از علائم کمر درد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کم شدن درد کمر با فعالیت و خشکی کمر در هنگام برخاستن از خواب
  • افزایش درد هنگام بلند کردن اجسام سنگین
  • درد کمر که افزایش و کاهش پیدا می کند
  • دردی که به قسمت باسن، شکم و پا کشیده می شود.

 

چرا کمر درد رخ می دهد؟

بیماری ها و مشکلات بسیاری وجود دارد که می تواند موجب درد در ناحیه کمر شود. از دلایل کمر درد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رگ به رگ شدن و کشیدگی : یکی از رایج ترین دلایلی که موجب کمر درد می شود رگ‌ به رگ شدن یا کشیدگی است. کشیدگی هنگامی رخ می دهد که شما به صورت نا صحیح جسمی را بلند کنید که در طی آن به تاندون و رباط های خود آسیب جدی وارد خواهید کرد.
  • مشکلات دیسک: در واقع دیسک وظیفه حفاظت از مهره ها را دارد و ممکن است در برخی از مواقع دیسک بیرون بزند و موجب فشار به عصب ها نیز شود. در برخی از مواقع نیز احتمال دارد دیسک به مرحله پارگی برسد. هنگامی که سن بالا رود،حفاظت دیسک نیز به همان اندازه کاهش پیدا می کند.
  • شکستگی: در برخی از مواقع مهره هایی که در ستون فقرات وجود دارند در اثر تصادف یا ضربه می شکند. البته مشکلاتی همچون پوکی استخوان و.. نیز می تواند موجب شکستگی شوند.
  • مشکلات ساختاری: احتمالا باید نام استنوزیس ستون را شنیده باشید‌ استنوزیس ستون همان تنگی کانال نخاعی بوده و همانطور که از نامش پیداست هنگامی که قسمتی از نخاع در اثر فشار تنگ شود رخ خواهد داد. تنگی کانال نخاع سبب درد در ناحیه کمر می شود.
  • بیماری : عفونت ها،سرطان ها، تومور در ستون فقرات می تواند سبب درد در ناحیه کمر شوند. البته مشکلات دیگری هم وجود دارند که سبب کمر درد می شوند و سنگ کلیه، آئورت شکمی و آنوریسم نیز برخی از این مشکلات هستند.
  • آرتریت: رایج ترین نوع آرتریت آرتروز است‌. آرتروز می تواند منجر به کمر درد شود.

 

با چه روشی کمر درد خود را درمان کنیم؟

برای درمان کمر درد روش های بسیاری وجود دارد. برای اینکه بهترین روش درمان را بیابید باید بدانید که درد تا چه مدتی ادامه داشته است. در کمر درد های حاد توصیه ما به شما استفاده از روش های ساده مانند مصرف مسکن و فعال ماندن است. اما اگر درد مزمن باشد درمان هایی مانند فیزیوتراپی، تزریق آمپول، طب سوزنی و.. می تواند موثر باشد. اما اگر هیچکدام از این روش ها سبب تسکین کمردرد شما نشود بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و در صورت نیاز از روش جراح برای درمان کمردرد استفاده کنید.

 

آیا می توان در خانه کمر درد خود را درمان کرد؟

توجه داشته باشید هنگامی می توانید در خانه کمر درد خود را درمان کنید که مشکل شما جدی نبوده باشد!  در ادامه به بهترین روش های درمان خانگی کمر درد می پردازیم:

  • درمان کمر درد با گرما و یخ: هنگامی که به کمر آسیبی وارد می شود باید بلافاصله به جای گرما از یخ استفاده کنید. چرا که کمپرس یخ آن ناحیه را بی حس خواهد کرد و ورم را کاهش می دهد. اما توجه داشته باشید که بعد از ۴۸ ساعت باید از پد گرم استفاده کنید. گرما سبب می شود که عضلات دردناک شل شود و همچنین سبب افزایش جریان خون می شود. لازم به ذکر است که بگوییم این روش ها تنها برای هفته اول موثر واقع خواهد شد.
  • فعالیت فیزیکی: ورزش در زندگی انسان مزایای بسیاری را از آن خود کرده است. ورزش سبب تقویت عضلات می شود و کمک می کند که عضلات شما آسیب پذیر نباشند. همچنین ورزش سبب می شود که کمردرد شما بهبود پیدا کند. برای درمان کمردرد با ورزش بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و برنامه ورزشی مختص خود را دریافت نمایید. در این قبیل برنامه ها ورزش های انعطافی، قدرتی و هوازی قرار گرفته است.
  • استراحت کم: بر خلاف تفکرات بسیاری از افراد،استراحت بهترین روش درمان کمر درد نیست! پزشکان و متخصصان معتقدند تحرک و داشتن فعالیت سبب جلوگیری خشک شدن عضلات می شود. اما با این وجود استراحت می تواند در درمان برخی از کمر درد ها موثر باشد. استراحت باید به چند روز یا چند ساعت محدود شود.

 

سخن آخر 

کمر درد از آن دسته مشکلاتی است که اغلب افراد بالای ۳۰ سال با آن دست و پنجه نرم می کنند. هنگامی که درد شدید نباشد می توان از درمان های خانگی استفاده کرد و کمر درد خود را تسکین داد اما اگر درد شدید شود باید به صورت جدی پیگیری کنید و به پزشک خود مراجعه کنید. پزشک با معاینه شما دلیل کمردرد شما را متوجه خواهد شد و بهترین روش را برای درمان ارائه خواهد داد. در صورت وجود هر گونه سوال در مورد درمان کمر درد می توانید از طریق شماره های درج شده با متخصصان کامیاب طب سلامت ارتباط برقرار کنید.

 

ارسال دیدگاه