Diabetes نوع دو زمانی رخ می دهد که فرد نسبت به انسولین مقاوم باشد. یعنی پانکراس انسولین لازم را تولید می کند اما بدن نمی تواند از آن استفاده کند. عوامل زیادی مانند سبک زندگی، کم تحرکی، چاقی و رژیم غذایی در بروز و شدت بیماری نقش دارند ولی دیابت نوع 2 معمولا در افراد بالای 40 سال رخ می دهد. با کامیاب طب سلامت تا انتها همراه باشید.
اما آنچه در مورد این نوع Diabetes مهم است این است که افرادی که یکی از اعضای خانواده آن ها مبتلا به Diabetes نوع 2 است بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به این بیماری هستند؛ یعنی می توان گفت که ژنتیک نقش مهمی در این بیماری دارد. از سوی دیگر، افرادی که چربی بیش از حد یا تخمدان پلی کیستیک دارند بیش تر در معرض خطر ابتلا به Diabetes نوع 2 هستند.
سردرد مداوم: یکی از اولین علائم قند خون نوع 2 سردرد است. این سردرد ها معمولا با علائم خفیف دیگری مانند تاری دید و خستگی همراه هستند و زمانی ظاهر می شوند که سطح قند خون از کنترل خارج شود.
تشنگی مداوم: یکی از شایع ترین علائم Diabetes نوع 2 احساس تشنگی بیش از حد است. در این بیماری انسان به اندازه کافی آب می نوشد اما همیشه تشنه است. این تشنگی با علائم دیگری مانند خشکی دهان بروز می کند.
تیرگی پوست: این تیرگی پوست معمولا در نواحی زیر بغل و اطراف کشاله ران دیده می شود.
عدم دید واضح: تاری دید یکی دیگر از علائمی است که در بیماران Diabetes نوع 2 مشاهده می شود. تاری دید زمانی رخ می دهد که قند خون به طور ناگهانی افزایش یا کاهش یابد.
کاهش وزن شدید: وقتی فردی Diabetes نوع 2 دارد، اختلالات زیادی در بدن او ایجاد می شود و تبدیل انرژی مانند قبل انجام نمی شود. در نتیجه بیماران کالری کمتری دریافت میکنند، تشنه تر میشوند و نیاز به ادرار بیشتر دارند. در نتیجه این فرایند ها فرد وزن بیش تری را از دست می دهد.
مشاهده خون در ادرار: پاسخ عجیب کلیه ها به افزایش قند خون و ابتلا به Diabetes این است که سعی می کنند خون را از طریق ادرار از بدن خارج کنند.
پا درد و بی حسی: بی حسی و درد پا زمانی رخ می دهد که قند خون برای مدت طولانی بالا بماند و در این حالت بافت های اندام ها آسیب می بینند و دچار مشکل می شوند.
از دست دادن عملکرد جنسی: یکی از بارز ترین علائم بیماری قند خون کاهش قدرت جنسی یا از بین رفتن قدرت جنسی در مردان و زنان است. علاوه بر آن خشکی واژن یکی دیگر از مشکلاتی است که زنان مبتلا به Diabetes نوع 2 را درگیر می کند.
کاهش محتوای قند: افراد در معرض خطر باید در مصرف شیرینی، شکلات و کربوهیدرات بسیار مراقب باشند زیرا همه این غذاها به مولکول های کوچک قند تبدیل شده و وارد خون می شوند. این افزایش قند خون باعث افزایش ترشح انسولین می شود اما انسولین توسط بدن قابل استفاده نیست و در نتیجه منجر به بروز دیابت نوع 2 می شود.
افزایش تحرک: کم تحرکی یکی دیگر از عواملی است که بیماران مستعد به diabetes باید به آن توجه کنند زیرا ورزش و فعالیت بدنی منظم متابولیسم بدن را افزایش می دهد و بدن برای کنترل قند خون به انسولین کمتری نیاز دارد. ورزش علاوه بر کاهش قند خون در کاهش چربی خون نیز تاثیر دارد و استرس را در افراد کاهش می دهد.
پرهیز از استرس: کاهش سطح استرس یکی از مواردی است که قند خون شما را به طور غیر مستقیم کاهش می دهد. بسیاری از افراد در مواقعی که مضطرب هستند و یا استرس دارند، تمایل به خوردن شیرینی ها و غذا دارند.
مصرف آب: نوشیدن آب یکی دیگر از مواردی است که در تنظیم قند خون و سطح انسولین تأثیر مثبت دارد و با نوشیدن مقدار آب کافی می توان از ایجاد قند خون جلئگیی کرد.
کاهش وزن: کاهش وزن یکی از عوامل مهم کاهش سطح قند خون است به همین دلیل پزشکان در مورد خطرات چاقی و اضافه وزن هشدار می دهند. در افراد مستعد ابتلا به بیماری قند خون، وجود چربی های شکمی خطر ابتلا به بیماری diabetes را در این افراد افزایش می دهد.
در Diabetes نوع 2 شما می توانید با رژیم غذایی، ورزش و داروهای خوراکی که بدن را نسبت به انسولین حساس تر می کند یا به پانکراس کمک می کند انسولین بیشتری تولید کند، سطح قند خون را کاهش دهید. در Diabetes نوع 1 پانکراس نمی تواند انسولین تولید کند و افراد باید انسولین را برای کاهش قند خون تزریق کنند اما با گذشت زمان، افراد مبتلا به نوع دوم از این بیماری نیز ممکن است به انسولین نیاز داشته باشند.
آزمایش هموگلوبین A1c میزان هموگلوبین متصل به گلوکز را در خون شما اندازه گیری می کند و اطلاعاتی در مورد میانگین سطح گلوکز خون شما تا 3 ماه گذشته ارائه می دهد. سطح هموگلوبین بالای 6.5 درصد نشان دهنده بیماری قند خون است. آزمایش دیگر آزمایش قند به صورت ناشتا می باشد. اگر سطح گلوکز خون ناشتا شما بالاتر از 126 باشد، این نشان دهنده ابتلا به قند خون است. هم چنین اگر قند خون ناشتا بین 100 تا 125 باشد، فرد مبتلا به پیش دیابت تشخیص داده می شود. بهترین زمان برای انجام تست قند خون شامل موارد زیر می باشد:
Diabetes نوع 2 بیشتر در افراد بالای 40 تا 45 سال دیده می شود اما متاسفانه به دلیل تغییر در سبک زندگی افراد شاهد افزایش ابتلا به قند خون در کودکان، نوجوانان و جوانان هستیم. هر چه شیوع چاقی در بین جوانان بیشتر باشد، احتمال ابتلا به Diabetes نوع 2 بیشتر می شود.
بنابراین برای پیشگیری از مشکلات و بیماری های جدی در دراز مدت باید به دنبال روش درمانی مناسب بود. افراد جوانی که اضافه وزن یا چاق دارند، یکی از بستگان درجه یک آن ها مبتلا به Diabetes نوع 2 است و یا دارای علائم مقاومت به انسولین هستند، بیشتر در معرض ابتلا به Diabetes نوع 2 هستند.
کامیاب طب سلامت، یک دنیا سلامتی. کامل بودن سبد محصولات در حوزه سلامت خانواده دست اول بودن در توزیع و خدمات پس فروش با سابقه کاری طولانی قیمت عالی نسبت به کیفیت ارائه محصول متناسب با سلایق مشتری
خیابان مطهری خیابان میرزای شیرازی نرسیده به خیابان بهشتی کوچه ناهید پلاک 13